Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Nemulțumiți de prețurile la carburanți, deputații BCS cer lichidarea ANRE

31 mai. 2022,, 12:52   Politică
5434 0

Deranjați de scumpirile în lanț, în special de creșterea prețurilor la carburanți, deputații blocului Comuniștilor și Socialiștilor cer demisia in corpore a conducerii ANRE și chiar lichidarea instituției.

„În fiecare zi, prețurile cresc la carburanți și aceasta devine o povară psihologică pentru fiecare cetățean, oameni de afceri. Situația este una banală, nu auzim explciație clară nici din partea executivului, nici din partea ANRE-uului. Noi avem întrebarea: ce se întîmplă și ce face ANRE-ul? Pe ei îi aranjează creșterea prețurilor, ei își pot permite, dar cetățeanul simplu are doar de suferit. Noi am venit cu mai multe inițiative pentru a ajuta cetățeanul în accesibilitatea la combustibil sau gaze naturale”, a declarat socialistul Petru Burduja.

La rîndul său, deputatul BCS Vlad Batrîncea spune că acum e momentul ca ANRE să fie lichidat, iar competențele să fie transmise guvernului R. Moldova.

„ANRE nu face nimic pentru a ajuta cetățenii. Venitul ANRE pe anul trecut este de peste 100 milioane de lei, dintre care 70 milioane este fondul de salarizare. Un director de la ANRE pe un an primește un milion de lei. Cerem lichidarea acestei agenții și trimiterea competențelor către guvern. Executivul trebnbuie să fie acea instituție care să ajute cetățenii R. Moldova. Guvernul nu întreprinde nimic și nu are nicio viziune cum poate statul cîștiga mai mulți bani”, a declarat Batrîncea în cadrul unui briefing de presă.

Deputații vin cu propunearea de a se reveni la prețurile de 13 lei pentru un litru de motorină și de maximum 17 lei pentru un litru de benzină.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?