X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Negru: Finalitatea discuțiilor lui Igor Dodon cu partidele nu depinde de președinte

26 mar. 2019,, 08:50   Politică
2474 0

Finalitatea discuțiilor lansate de președintele Igor Dodon cu partidele politice care au acces în Parlament nu depinde de șeful statului, dar de formațiuni.

Deocamdată, nu se poate ghici care vor fi concluziile. De această părere este editorialistul Nicolae Negru, transmite IPN.

Jurnalistul spune despre inițiativa privind discuțiile cu partidele politice lansată de Igor Dodon că astfel șeful statului își îndeplinește funcțiile conform Constituției Republicii Moldova.

„Ceea ce îmi lipsește mie – nu văd pluralism în aceste partide sau poate există acest pluralism, dar nu se manifestă”, a menționat editorialistul la emisiunea „Țara” de la postul de televiziune Vocea Basarabiei.

Directorul Liceului „Gheorghe Asachi”, Boris Volosatîi, fost candidat independent la alegerile parlamentare, susține că actualul Parlament este doar cu o „aripă” avînd în vedere că în legislativ nu a acces niciun partid pur de dreapta. „Noi nu avem o aripă de dreapta, este doar de centru și stînga. Nu există un compromis în ceea ce privește mersul nostru înainte pe făgașul european. Pentru că ceea ce s-ar putea presupune că blocul ACUM ar merge cu PDM spre realizarea acestei mișcări înainte spre UE nu există. Or, oricare altă formulă ar însemna ori stagnarea, ori revederea acestor poziții”, spune Boris Volosatîi.

Potrivit lui, Republica Moldova nu poate aștepta foarte mult formarea unei coaliții pentru că nu există un mecanism care ar lucra indiferent, dacă este sau nu numit un prim-ministru.

Luni, 25 martie, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a invitat Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat și Blocul electoral ACUM la discuții privind formarea unei majorități parlamentare sau, după caz, declanșarea alegerilor anticipate. Șeful statului îi așteaptă, pe rînd, pe liderii celor trei formațiuni marți, 26 martie, la Reședința de Stat din str. Nicolae Iorga.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?