Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Negocierile de aderare la UE ar putea începe la toamnă - deputat

29 mar. 2023,, 10:29   Politică
2605 0

Deputatul PAS Lilian Carp susține că negocierile de aderare la UE ar putea începe în această toamnă.

„În primul rînd avem o agendă care este racordată la un calendar pe care noi îl respectăm cu strictețe. Noi facem tot ce este necesar ca în toamnă să putem începe aceste negocieri de aderare a Republicii Moldova la UE”. Despre aceasta a spus deputatul în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, transmite Știri.md.

„Noi știm foarte bine ce trebuie să facem în fiecare domeniu și trebuie să luăm în considerație că am avut o perioadă de stagnare, anumite domenii practic nu au fost reformate. Pentru a putea avea o evaluare pozitivă noi trebuie să facem mai mult decît ar fi necesar într-un ritm normal. De aceea, noi știm că sînt încă multe lucruri pe care trebuie să le reușim în următoarele luni, pînă va fi trimis raportul spre evaluare, pînă în vară sînt cîteva luni de zile.

Noi facem tot ce este necesar ca să avem o evaluare pozitivă și în toamnă să putem spera că vom începe aceste negocieri privind aderarea la UE,” a punctat deputatul.

La 23 iunie, 2022, Parlamentul European a votat rezoluția prin care se cere acordarea Republicii Moldova și Ucrainei statutul de țări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană. Deputații europeni au votat rezoluția cu 529 de voturi.


3
1
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?