X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Nedumerire la Parlament după ce doi judecători și-au retras cererile de demisie

15 noi. 2018,, 12:43   Politică
2959 4

Deputații au examinat la ședința de astăzi cererile de demisie ale mai multor judecători, urmînd să le aprobe, așa cum prevede legea, informează Noi.md.

Între timp, doi dintre magistrații care au depus cereri de demisie, Valeriu Donoagă și Tatiana Vieru, s-au răzgîndit și le-au retras. Despre aceasta a informat Parlamentul Consiliul Superior al Magistraturii.

Deputații PLDM au cerut lămuriri suplimentare pe marginea acestei situații, pe care au calificat-o drept un joc de interese.

„Poate deschideți parantezele și pentru cetățeni și ne spuneți în ce constă acest joc: ba scriu cereri de demisie, ba se răzgîndesc, ce se întîmplă cu magistrații din această țară? Nu că mi-ar părea rău, după mine in corpore pot să demisioneze, dar ce e cu acest joc?”, a întrebat Ciobanu.

„Este dreptul fiecărui judecător în parte să demisionează dacă dorește, în condițiile prevăzute de lege”, a răspuns președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Raisa Apolschi.


La rîndul său, deputatul PLDM Grigore Cobzac s-a întrebat dacă nu cumva la mijloc ar fi vorba de exercitarea unor presiuni asupra judecătorilor.

„Ce este cu această demisie colectivă a judecătorilor? Vrem să vedem dacă este totul legal, dacă ei au fost supuși anumitor presiuni, care este motivul adevărat?”.

În replică, spicherul Andrian Candu a spus că nu este nici etic, și nici democratic ca judecătorii să fie interogați la Parlament.

„Este dorința lor. Nici nu ar fi etic să fie întrebați aici, în plenul Parlamentului de ce pleacă. Cum să-i aducem aici în plen și să-i interogăm? Nu e democratic!”, a reacționat Candu.

Menționăm că în ultimele două săptămîni 12 judecători de la diferite instanțe au depus cereri de eliberare din funcție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?