X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Natalia Morari: „Știu că sînt ștearsă de peste tot, inclusiv din istorie”

12 sep. 2021,, 11:00   Politică
11497 13

Jurnalista Natalia Morari a publicat un nou mesaj, numit de aceasta „Ultimul manifest”, în care condamnă criticile la care este supusă în ultimele zile. Jurnalista de la postul de televiziune TV8 i-a luat apărarea lui Veaceslav Platon, despre care spune că este „mult mai corect și liber în gîndire decît mulți dintre cei care astăzi aruncă în el cu pietre” și declară că „trăiește libertatea să rămînă singură în fața majorității și să nu-i fie frică de asta”.

Vedeți mai jos o parte din ultimul mesaj al Nataliei Morari:

„Inițial mi-am promis să nu intru în discuții cel puțin o lună, pînă nu se va liniști totul. Dar uitîndu-mă la tot ce se întîmplă în aceste zile simt necesar să mai spun cîteva cuvinte și după asta chiar mă retrag. Orice s-ar întîmpla mai departe, voi ține o pauză pentru că așa simt acum.

Ceea ce s-a întîmplat cu mine în ultimele 72 de ore a demostrat un singur lucru: noi trăim într-o societate absolut bolnavă. Plină de ură, intoleranță și eroi - așa zisă elită intelectuală - care pretind că au dreptul exclusiv și incontestabil asupra ocrotirii valorilor societății. Anume din cauză acestor elite noi și trăim într-o societate atît de bolnavă. Ei decid cine este trădător, cine trebuie șters din istorie cu buretele, cine este criminal înainte ca să se expună instanță, cine, pînă la urma urmei, are dreptul să stea alături de ei, cei „curați”. Dar problema e că mulți dintre ei pe deoparte nu sînt nici curați, nici sfinți, nici în drept să-i judece pe alții. Ei fac procese de judecată pe Facebook, în studiouri, iar dovezile în mare parte nu-i interesează sau cel puțin îi interesează atîta timp cît ele se înscriu în paradigma obișnuită. Astăzi anume ei dictează reguli, care, potrivit lor, sînt egale pentru toți și garantează drepturile fiecăruia, fără nicio excepție. Însă nu este așa - ei sînt gata să le promoveze și chiar să lupte pentru ele atîta timp cît regula se referă doar la cei care ei consideră că merită să stea alături de ei. Imediat ce dau de unul care, potrivit lor, nu merită, regula se anulează. Imediat.

În cariera mea jurnalistică de 15 ani eu m-am ghidat de un singur lucru: să fac și să spun doar ceea în ce cred din propria mea convingere și niciodată viața mea personală nu a avut treabă cu asta. Și nimic din asta nu s-a schimbat în ultimul an. Cum puneam întrebări pe care le consideram pertinente, așa și le puneam. Iar viața mea personală rămînea în afara pragului televiziunii. Și în acea singură emisiune din noiembrie am rămas pe principii de respectare a libertății de exprimare. Unica greșeală a fost că nu am făcut declarația mai devreme - dar acum mă uit înapoi și înțeleg că atunci nici acest an de jurnalism n-ar fi fost, pentru că la noi “majoritatea” nu este capabilă să tolereze așa ceva, chiar și cu un conflict de interese declarat.


Și ultima. Mulți dintre voi ați aruncat cu pietre în copilul meu și tatăl lui și ați cerut să mă dezic de „satană”. Apoi să știți, el este mult mai corect și liber în gîndire decît mulți dintre cei care astăzi aruncă în el cu pietre. El nu este un sfînt, are păcatele lui ca și orice om, dar ele la sigur nu sînt nici pe deoparte așa cum sînt desenate.

Eu știu că în aceste zile eu sînt ștearsă de peste tot, inclusiv din istorie, inclusiv din istoria pe care am construit-o și eu, inclusiv de unii așa ziși „ai mei”. Partea frumoasă este că eu trăiesc o adevărată eliberare. Trăiesc libertatea să rămîn singură în fața majorității și să nu-mi fie frică de asta. Pentru că știu că am făcut totul corect.

Doar Universul și bunul Dumnezeu este în drept să decidă cum și cu cine să nasc un copil. Și îi mulțumesc din tot sufletul pentru asta. Fără niciun fel de regret.

Ne auzim cu bine, Natalia”

Mesajul vine după ce miercuri, 8 septembrie 2021, cunoscuta jurnalistă și moderatoare de televiziune a recunoscut că tatăl copilului său este omul de afaceri Veaceslav Platon și a anunțat că ia o pauză din activitatea sa și se retrage din Consiliul de Administrație a Televiziunii TV8.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?