Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Natalia Gavrilița va participa la Forumul Economic Mondial de la Davos

23 mai. 2022,, 16:05   Politică
2271 0

Prim-ministra Natalia Gavrilița va participa, în perioada 24 - 25 mai 2022, la Forumul Economic Mondial de la Davos, fiind primul șef de Executiv al Republicii Moldova invitat la această reuniune.

La întrevederile bilaterale și în cadrul panelurilor de discuții, prim-ministra va aduce în atenția liderilor internaționali provocările cu care se confruntă țara noastră, în urma războiului declanșat în Ucraina, și va vorbi despre importanța unor investiții strategice în Republica Moldova, în următoarea perioadă.

În acest sens, Natalia Gavrilița va avea un șir de întrevederi bilaterale cu omologii săi din mai multe state și va purta discuții cu Remy Rioux, directorul general al Agenției Franceze de Dezvoltare, și cu Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva.

Totodată, prim-ministra Republicii Moldova va avea intervenții în cadrul panelului privind gestionarea fluxului migrațional, în contextul crizei refugiaților, precum și în cadrul panelului privind politica de vecinătate a Uniunii Europene.

Lucrările Forumului Economic Mondial se vor desfășura în perioada 22-26 mai. În staţiunea elveţiană vor fi prezenți lideri politici, experţi în afaceri, reprezentanți ai mass-media și societății civile din întreaga lume. Aceștia vor dezbate subiecte ce țin de războiul din Ucraina, situația pandemică, securitatea alimentară, creșterea prețurilor la energie. La Forumul de la Davos vor fi prezentate planurile de acțiuni, strategiile şi politicile cu privire la securitatea internațională, cooperarea globală, reechilibrarea economică, transformarea industriei și protecția mediului.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?