Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Natalia Gavrilița va efectua o vizită la Bruxelles

11 aug. 2021,, 10:17   Politică
1135 0

Josep Borrell, Înalt Reprezentant UE pentru Afaceri Externe și Politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene a invitat-o pe prim-ministra Gavrilița să efectueze o vizită la Bruxelles la sfîrșitul lunii septembrie.

Invitația a fost lansată în cadrul unei convorbiri telefonice dintre cei doi oficiali, se anunță într-un comunicat de presă al Guvernului.

Cei doi au discutat și despre finalizarea noii agende de asociere, care va stabili priorități și obiective pentru următorii șapte ani și care urmează să fie adoptată în cadrul următorului Consiliu de Asociere RM-UE.

Un alt subiect de discuție a fost și asistența UE pentru țara noastră. Premierul R. Moldova a accentuat că, printre pașii imediați ai noii guvernări se numără adoptarea legilor și hotărîrilor necesare pentru accesarea celei de-a doua tranșe a asistenței macrofinanciare în valoare de 50 de milioane de Euro, printre care se numără modificările pentru îmbunătățirea modului de verificare a averilor și intereselor și adoptarea noului Cod Vamal.

„Integrarea europeană se numără printre prioritățile strategice ale noului guvern. Vom întreprinde toate eforturile pentru a dinamiza cooperarea noastră cu UE, dar și pentru a avansa în implementarea Acordului de asociere. Planificăm să ne concentrăm pe o serie de reforme esențiale pentru cetățeni, dar și pentru relațiile noastre cu UE – reforma justiției și combaterea corupției”, a menționat Natalia Gavrilița.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?