X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Natalia Gavrilița s-a întîlnit cu președintele Grupului Băncii Mondiale. Cu ce solicitare a venit

19 iul. 2022,, 10:47   Politică
2114 0

Prim-ministra Natalia Gavrilița a solicitat Băncii Mondiale acordarea unei finanțări nerambursabile flexibile, necesare pentru a susține populația în perioada de crize, generate de războiul din Ucraina.

Alocarea unor finanțări suplimentare pentru anul viitor, accelerarea implementării proiectelor în agricultură, domeniul energetic și infrastructură, precum și suportul de care mai are nevoie Republica Moldova pentru realizarea reformelor structurale au fost discutate astăzi la întrevederea prim-ministrei cu președintele Grupului Băncii Mondiale, David Malpas.

Șefa Executivului a menționat că Republica Moldova rămîne ferm angajată în procesul de reformare a sectoarelor-cheie, în pofida tuturor crizelor. Pentru realizarea acestor reforme este important ca țara noastră să obțină acces la instrumente de finanțare mai flexibile, iar proiectele existente să fie executate mai rapid, în beneficiul oamenilor.

„Întreprindem în continuare toate acțiunile necesare pentru ca această criză, care există în toată lumea, să afecteze într-o măsură mai mică cetățenii noștri. Rămînem alături de oameni în această perioadă dificilă și mizăm pe asistență sub formă de granturi pentru a gestiona riscurile care sunt cauzate de factori externi, precum conflictul militar din Ucraina”, a spus Natalia Gavrilița.

În același timp, prim-ministra a apreciat deschiderea Băncii Mondiale de a contribui la modernizarea și transformarea domeniilor prioritare, referindu-se la proiectele aflate în derulare în domeniul sănătății, educației, agriculturii și infrastructurii regionale.


În context, David Malpas a menționat că Banca Mondială va rămîne un partener de încredere pentru Republica Moldova cu contribuţii esenţiale în depășirea dificultăților existente, precum și promovarea reformelor pe termen lung. În perioada următoare, va fi elaborată noua Strategie de Parteneriat cu țara noastră.

Prim-ministra Natalia Gavrilița l-a invitat pe David Malpas să viziteze Republica Moldova.

Menționăm că premierul Natalia Gavrilița efectuează în aceste zile o vizită de lucru la Washington.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?