X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Natalia Gavrilița reacționează la căderea unei noi rachete, în nordul țării

5 dec. 2022,, 16:45   Politică
4877 0

Autoritățile Republicii Moldova depun toate eforturile pentru a nu admite riscuri pentru cetățeni, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița, după ce componentele unei rachete a fost descoperită în apropierea orașului Briceni. Totodată, șefa Executivului, condamnă cu fermitate atacurile brutale asupra unor ținte civile din Ucraina și reiterează solidaritatea cu poporul ucrainean.

„Dragi cetățeni, în Ucraina are loc un nou val de atacuri cu rachete care generează consecințe directe și asupra țării noastre. Am fost informată că în urmă cu puțin timp, o patrulă a Poliției de frontieră a descoperit componentele unei rachete în apropierea orașului Briceni (…). Atît eu, cît și colegii mei depunem toate eforturile ca să ținem situația sub control și să nu admitem riscuri pentru oamenii noștri (...). Vă rugăm să urmați recomandările organelor abilitate și să rămîneți în siguranță. ”, se arată în mesajul premierului, transmite moldova1.

Precizăm că o rachetă a fost descoperită luni, 5 decembrie în apropierea orașului Briceni. La fața locului se află toate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh și IGSU. De asemenea, o echipă de geniști ai Armatei Naționale se deplasează la Briceni pentru a cerceta terenul.

În același timp, Moldelectrica a anunțat despre perturbații în sistemul energetic care ar putea duce la posibile deconectări. Acest lucru are legătură cu atacurile masive din Ucraina.

Amintim că pe 31 octombrie, un proiectil doborît de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în localitatea Naslavcea, din raionul Ocnița. În consecință, geamurile mai multor locuințe s-au spart geamuri și au fost distruse cîteva acoperișuri.

0
1
0
2
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?