Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Natalia Gavrilița întreprinde o vizită în Japonia

26 sep. 2022,, 17:33   Politică
1770 0

În perioada 26-28 septembrie curent, prim-ministrul Natalia Gavrilița întreprinde o vizită la Tokyo, unde urmează să participe la funeraliile de stat ale fostului premier, Shinzo Abe.

De asemenea, agenda prim-ministrei include întrevederea bilaterală cu omologul său japonez, Fumio Kishida. Oficialii vor face o retrospectivă a relaţiilor de colaborare moldo-nipone şi vor puncta posibilităţile de intensificare a cooperării pe segmente de interes comun.

Totodată, șefa Executivului se va întîlni cu președintele Organizației Japoneze pentru Comerț Exterior (JETRO), Nabuhiko Sasaki, și cu președintele Agenţiei Internaţionale de Cooperare a Japoniei (JICA), Akihiko Tanaka.

Premierul va mai discuta cu Yoshio Sato, președintele Comisiei pentru Europa din cadrul Federației de afaceri din Japonia (Keidanren), dar și cu Sam Mogi, președintele Comisiei pentru relații externe în cadrul organizației Keizai Doyukai și managerul general al companiei „Kikkoman”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?