Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Natalia Gavrilița, despre banii de la Paris: Trebuie să vedem dacă au condiții

22 noi. 2022,, 12:54   Politică
2385 0

Deocamdată nu se cunoaște cîți bani va primi Moldova după cea de-a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova de la Paris, unde s-au promis 100 mil. euro, transmite primul.

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, spune că trebuie să treacă cîteva zile pentru a discuta cu echipele tehnice și a vedea dacă sînt bani noi sau nu.

„Dacă sînt pentru proiecte sau vin ca și suport bugetului, dacă au condiții”, a declarat aceasta la În Profunzime.

„Vreau să spun că le sîntem foarte recunoscători celor care au stat la baza acestei platforme de suport, sîntem la a 3-a conferință și avem sume mari declarate, unele merg în proiecte în derulare, totuși am primit sume impunătoare direct în buget.

În anul 2022, cu toate previziunile pînă la sfîrșitul anului, avem 622 mil. euro, dintre care circa 480 sînt împrumuturi, concesionale pentru finanțarea deficitului bugetar”, a spus aceasta.


Republica Moldova va primi 100 milioane de euro pentru a face față crizei energetice și a refugiaților. Declarația a fost făcută de președintele francez, Emanuel Macron, la cea de-a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova de la Paris.

1
1
0
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?