X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Natalia Gavrilița: Am restabilit încrederea partenerilor externi

31 dec. 2021,, 07:50   Politică
2292 29

Majorarea pensiilor, compensarea parțială a facturilor la gazele naturale și restabilirea credibilității Republicii Moldova pe plan extern sînt cele mai importate realizări ale Cabinetului de Miniștri. Premierul Natalia Gavrilița face bilanțul anului și spune că guvernarea a reușit să scoată Republica Moldova din izolare internațională și să aducă în bugetul de stat sume importante oferite cetățenilor în calitate de ajutor nerambursabil din partea partenerilor externi, notează Noi.md cu referire la IPN.

Premierul Natalia Gavrilița spune că multiplele vizite ale demnitarilor de la Chișinău în străinătate s-au soldat cu sprijin financiar concret oferit de partenerii externi ai Republicii Moldova. Șefa Executivului spune că ajutoare atît de consistente nu ar fi fost acordate, dacă instituțiile financiare internaționale nu ar fi avut încredere deplină în bunele intenții ale guvernării de la Chișinău.

Premierul Natalia Gavrilița mai spune că reforma justiției, transparența decizională, îmbunătățirea procesului bugetar, reformarea întreprinderilor de stat, prin asigurarea unui management eficient sînt condiționalitățile de bază agreate cu organismele internaționale pentru deblocarea asistenței financiare externe.

Potrivit premierului Natalia Gavrilița, anul 2022 va fi anul unei reforme veritabile în domeniul justiției. Proiectul privind pre-vettingul potențialilor membri ai Consiliului Superior al Procurorilor și Consiliul Superior al Magistraturii reprezintă una dintre prioritățile Executivului de anul viitor. Natalia Gavrilița spune că documentul, aflat acum în consultări publice, va fi aprobat chiar în luna ianuarie. De asemenea, potrivit șefei Executivului, în primul trimestru al anului 2022, va demara și procesul de evaluare a judecătorilor și procurorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?