Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Natalia Gavrilița a ținut prelegeri la Academia din Varșovia și Colegiul Europei

9 apr. 2022,, 11:45   Politică
2022 0

În cadrul vizitei oficiale din Varșovia, prim-ministra Natalia Gavrilița a ținut prelegeri la Academia de Studii Diplomatice şi Est-Europene de la Universitatea din Varșovia și la Colegiul Europei.

Vizita prim-ministrei la Colegiul Europei a coincis cu serbarea zilei naționale a Republicii Moldova, organizată de o studentă moldoveancă care își face studiile în Polonia.

Șefa Executivului de la Chișinău a vorbit în fața studenților și rectorilor despre pașii întreprinși de Guvern în vederea implementării Acordului de Asociere și succesul obținut odată cu semnarea cererii de aderare la Uniunea Europeană. Mandatul Guvernului Gavrilița potrivit prim-ministrei, este unul de o înaltă responsabilitate, orientat spre combaterea corupției, bună guvernare și dezvoltare economică.

„Pentru prima dată în ultimii 12 ani, atît Parlamentul, Președinția, cît și Guvernul sînt aliniate și conduc țara în aceeași direcție, una care reflectă voința majorității covîrșitoare a poporului moldovenesc – de a fi parte din familia europeană”, a spus Gavrilița.

Totodată, șefa Cabinetului de miniștri a abordat subiectul crizei umanitare, izbucnite în țara noastră ca urmare a războiului din Ucraina.


În urma prelegerilor, studenții ambelor Universități s-au interesat despre acțiunile concrete, întreprinse de Guvern, pentru depășirea crizei economie și umanitare, instalate în țara noastră.

Unii au cerut prim-ministrei sfaturi despre calitățile profesionale și personale pe care ar trebui să le întrunească un bun demnitar de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?