Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Natalia Gavrilița a spus în ce relații se află cu Dorin Recean și Maia Sandu

24 mar. 2023,, 08:45   Politică
3580 1

Fosta prim-ministră, Natalia Gavrilița, a declarat că comunică cu colegii care au plecat, după căderea Guvernului său, iar relația cu Dorin Recean și Maia Sandu „se bazează pe aceleași valori”.

„Atunci cînd valorile sînt aliniate, atunci cînd ai același obiective, cînd obiectivul este legat de o anumită viziune de dezvoltare a țării poți trece peste orice”, a declarat Gavrilița în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”, transmite unimedia.info.

„Programul cu care am venit la guvernare a devenit mai puțin relevant, din cauza schimbării contextului. S-a schimbat contextul de securitate, s-a întîmplat o uzură politică. Pentru a face față provocărilor am considerat cu echipa că trebuie o resetare.

Comunic cu colegii care au plecat, dar cred că este corect să răspundă ei la întrebarea ce fac și cu ce se ocupă. Domnul Litvinenco e membrul PAS și ca și mine este în organele de conducere a partidului. Cu Maia Sandu și Dorin Recean avem relații care se bazează pe aceleași valori. Relațiile noastre pot trece de orice cutremur. Atunci cînd valorile sînt aliniate, atunci cînd ai același obiective, cînd obiectivul este legat de o anumită viziune de dezvoltarea țării poți trece peste orice. Noi am resetat Guvernul acolo unde era nevoie de un suflu nou”, a spus Gavrilița.

Fosta prim-ministră, Natalia Gavrilița, a transmis noului prim-ministru, Dorin Recean, dosarele prioritare pentru activitatea Guvernului și l-a felicitat personal cu numirea în funcție. „Așteptările față de Executiv sînt foarte mari și provocările pe măsură. Trebuie finalizate reforme majore ca parte a celor nouă condiții pentru deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană”, a notat Gavrilița.


Guvernul Gavrilița a picat, la 1,5 ani de mandat. După o ședință secretă la Președinție, prim-ministra, Natalia Gavrilița, a demisionat.

1
2
0
1
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?