X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Natalia Gavrilița a dat indicațiile necesare pentru a trece imediat Aeroportul în gestiunea statului

23 noi. 2022,, 12:50   Politică
3308 0

Prim-ministra Natalia Gavrilița, pe care „știrea bună” privind întoarcerea Aeroportului Internațional Chișinău în gestiunea statului, potrivit unei decizii definitive și executorie a Curții de Apel Chișinău, a „prins-o” în drum spre Edineț, unde are loc ședința Guvernului, a dat deja indicațiile necesare ca acest bun strategic să fie preluat de către stat.

„Iată că vedem finalitate în dosare mari, dosare concrete. Tranziția va fi una ordonată. Vom gestiona profesionist acest bun al statului”, a dat asigurări Natalia Gavrilița în debutul ședinței Guvernului.

Șefa Cabinetului de miniștri a declarat că statul va face investiții în pista Aeroportului și va dezvolta servicii „la costuri accesibile” pentru cetățeni.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a adăugat că recuperarea acestui bun este meritul cetățenilor R. Moldova, care își doresc gestionarea Aeroportului în folosul lor, nu în „interesul clanurilor oligarhice”, care au jecmănit cetățenii.

Aceeași sursă a precizat că Agenția Proprietății Publice urmează să treacă bunurile și activele concesionate în gestiunea statului.


Astăzi, Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a anunțat că Aeroportul Internațional Chișinău revine înapoi în proprietatea statului.

Reamintim că Avia Invest, controlata de Ilan Șor, condamnat de prima instanță pentru fraude la BEM, a luat în concesiune aeroportul Chișinău pentru un termen de 49 de ani, iar statul a dat în judecată compania și cere anularea contractului de concesionare a aeroportului. Drept răspuns Avia Invest a dat Moldova în judecată la Curtea de Arbitraj de la Stockholm. Compania a acuzat autoritățile că o supun presiunilor și cere despăgubiri de 855 de milioane de euro. O decizie încă nu există.

2
1
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?