Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Năstase spune de ce nu a candidat la alegerile din circumscripția Hîncești

7 feb. 2020,, 10:31   Politică
2489 0

Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, spune că a ales să nu candideze la alegerile parlamentare noi din circumscripția Hîncești pentru că preocuparea sa la moment este consolidarea formațiunii pe care o conduce și unificarea tuturor forțelor politice democratice pro-europene atît în perspectiva scrutinului de la Hîncești, cît și în perspectiva celui prezidențial care, la fel, urmează să aibă loc în acest an.

„Asta este preocuparea mea personală. Sunt consecvent, asta am propus din anul 2016”, a explicat președintele PPPDA în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul TV8. Potrivit lui, PPPDA are mai mulți lideri și în Parlament formațiunea este reprezentată cel mai bine și are oameni foarte buni pe domeniile pe care activează aceștia. „Asta este reușita mea. În orice moment plec de la PPPDA sau mă pleacă, îmi poate lua locul altcineva. Platforma Demnitate și Adevăr nu se bazează pe un singur om, nu se învîrte în jurul lui Năstase”, a afirma politicianul, transmite NOI.md cu referire la IPN.

Andrei Năstase susține că atunci cînd a luat decizia de a merge în Guvernul condus de Maia Sandu, în funcția de ministru de interne, s-a gîndit la țară, la blocul ACUM și la perspectivele generațiilor viitoare. „Dacă m-aș fi gîndit la mine, aș fi rămas în Parlament. Am ales să pun umărul la MAI”, a explicat liderul PPDA.

Totodată, Andrei Năstase susține că PPPDA a făcut tot ce i-a stat în puteri ca blocul ACUM să rămînă unit și să atragă în jurul său și alte forțe cum ar fi Partidul Liberal Democrat, Partidul Liberal, Partidul Unității Naționale. „În 2016, PPPDA a susținut la prezidențiale un alt candidat politic. În 2018, Platforma DA a făcut atîtea concesii doar ca să avem blocul ACUM. Datorită PPPDA și a concesiilor pe care le-a făcut, am avut unite forțele în perspectiva alegerilor parlamentare din februarie 2019”, a afirmat politicianul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?