X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Năstase și Sandu ar trebui să se gîndească bine înainte de a face acest pas fatal, opinie

23 mai. 2020,, 12:42   Politică
4576 3

În Moldova tot mai des se vorbește despre crearea unei noi coaliții de guvernare, în acest caz, guvernul Chicu ar putea fi demis. Mulți vorbesc serios și despre schimbarea Guvernului, scrie enews.md

În ciuda pandemiei și a crizei economice iminente, în țară nu scad pasiunile politice. Mulți experți și politicieni prognozează prăbușirea coaliției de guvernare și căderea guvernului Ion Chicu. Comentariu special pentru Enews al politologului Igor Volnițki.

- Credeți că Maia Sandu și Andrei Năstase vor merge la crearea unei coaliții cu duetul Candu-Șor? Și cum le va afecta acest lucru imaginea?

- Ei cred că ei ar trebui să se gîndească bine înainte de a face acest pas fatal. Va avea de suferit imaginea acestor două partide. Or, anume ei i-au acuzat pe Candu și Șor de corupție și au declarat public că nu vor avea nimic de-a face cu ei. Dacă își vor schimba părerea, alegătorii pur și simplu nu-i vor înțelege. Și acest lucru va afecta negativ ratingul lor.

Ei încă împart pielea ursului neucis. Andrei Năstase este gata să ocupe funcția de prim-ministru, partidul său va fi responsabil pentru guvernul minoritar. Dar pentru el trebuie să voteze Candu și Șor. Iar în ceea ce o privește pe Maia Sandu, ea va fi de acord doar dacă Năstase nu va candida la alegerile prezidențiale.


"Pro Moldova" și Partidul Șor vor accepta acest pas cu un ochi spre viitor, ei se răzbuna pe socialiști, apoi se vor ocupa și de Platforma "Demnitate și Adevăr". De asemenea, probabil, ei au și alte idei ascunse.

De fapt, eu nu cred că acum e momentul să ne gîndim la schimbarea Guvernului. După pandemie, va crește criza economică, se va intensifica instabilitatea politică. Trebuie să scoatem țara din toate acestea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?