X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Năstase: Se va păstra echilibrul, dacă nimeni nu va „depăși granițele”

21 aug. 2019,, 12:10   Politică
2067 0

Majoritatea de guvernămînt va putea menține echilibrul existent, dacă nimeni nu va „depăşi graniţele”. Declarația aparține liderului partidului Platformei DA, Andrei Năstase.

El a menționat în cadrul unui interviu pentru Teleradio Moldova că „ACUM și PSRM sînt forțe complet diferite atît din punct de vedere ideologic, cît și geopolitic”.

„sîntem ca apa și uleiul într-un pahar. În pofida existenții unor pretenții, majoritatea guvernamentală funcționează satisfăcător. Atît timp cît nu dă nimeni peste acest pahar lucrurile pot rămîne în acest echilibru stabil. Pentru Blocul ACUM prioritatea numărul unu este reformarea justiției și a procuraturii. Procesul merge greu. Însă, procesele fundamentale nu se pot produce peste noapte. Pentru noi reformarea justiției și a procuraturii sînt subiecte ne negociabile și nu vom tolera careva abateri de la cursul ales”, a spus Năstase.

El a recunoscut că a fost „șocat” de numirea reprezentantului partidului politic Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale (CC) și „va lupta pentru ca la șefia CC să fie aleasă o persoană neafiliată politic”.


Năstase consideră că e nevoie de a semna un pact de neagresiune între PSRM și ACUM.

„Trebuie să excludem posibilitatea turismului politic în Parlament și să asigurăm o atmosferă sănătoasă în perioada desfășurării alegerilor locale”, a spus Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?