X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Năstase s-a întîlnit cu Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova

12 aug. 2020,, 16:00   Politică
2774 2

Discuția a vizat situația politică din țară, revigorarea dialogului dintre putere și opoziție în contextul crizei acute cu care se confruntă sectorul agrar, solicitarea opoziției de a convoca o ședință parlamentară extraordinară pentru a identifica soluții anti-criză în domeniile agrar, sanitar și social.

În altă ordine de idei, cei doi s-au referit la pregătirile către scrutinul prezidențial de la 1 noiembrie. Andrei Năstase s-a arătat mai mult decît reticent față de modificările recente operate în Codul electoral, menționînd că acestea ar avea intenția de a frauda alegerile din toamnă prin cîteva propuneri neconforme standardelor europene, pe subiectul cărora Platforma DA a emis astăzi și o declarație.

La rîndul său, Excelența Sa, Ambasadorul Kestutis Kudzmanas, și-a reiterat disponibilitatea de a impărtăși experiența pozitivă a guvernului de la Vilnius în ce privește avansarea pe agenda reformelor europene, exprimîndu-și speranța că clasa politică moldovenească va da dovadă de maturitate și va dialoga în marja paradigmelor democratice, luînd decizii în beneficiul cetățenilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?