COVID-19 în MOLDOVA

Năstase s-a adresat la Procuratură pentru a afla cine a ordonat interceptările

Năstase s-a adresat la Procuratură pentru a afla cine a ordonat interceptările

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a înainat demers la Procuratură Generală pentru a obţine informaţii referitor la interceptările făcute publice de către jurnaliştii de la Rise Moldova.

„Vom afla și vom comunica public cine a ordonat interceptările, cîte legi și dispoziții s-au încălcat pentru executarea ilegală a acestor interceptări, cine a executat operațiunile de interceptare, unde au ajuns și cine a folosit sutele de DVD-uri pe care aceste interceptări au fost stocate", a declarat Andrei Năstase.

Ministrul a anunţat despre aceasta printr-un mesaj pe pagina sa de facebook, în care a menţionat că pe acest caz a fost pornită o investigaţie.


„O dovadă importantă a faptului că regimul condus de Plahotniuc a fost unul criminal și represiv este cazul interceptărilor telefonice realizate în baza unor dosare de poliție politică.

Respectînd toate rigorile legii, am deschis o investigație foarte serioasă a acestui dosar și vom contribui cu toții la aflarea adevărului. Vom afla și vom comunica public cine a ordonat interceptările, cîte legi și dispoziții s-au încălcat pentru executarea ilegală a acestor interceptări, cine a executat operațiunile de interceptare, unde au ajuns și cine a folosit sutele de DVD-uri pe care aceste interceptări au fost stocate.

Am învățat cu toții, știu sigur, foarte multe din perioada întunecată a regimului coordonat de oligarhul și mafiotul Vladimir Plahotniuc. Am înțeles cît de important este să nu ne fie teamă, să nu mai tăcem niciodată și să nu ne prefacem că nouă nu ni se poate întîmpla", a declarat Năstase.

Zeci de persoane publice, printre care jurnaliști, politicieni de opoziție, avocați și activiști publici, ar fi fost interceptați, supravegheați și filați la greu de către serviciile secrete ale MAI. Jurnaliștii de la RISE scriu că telefoanele mobile a 52 de persoane publice au fost interceptate în ultimii cîțiva ani de MAI.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load