TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Năstase răspunde cîrcotașilor: Nu există nici o tensiune în alianță

Năstase răspunde cîrcotașilor: Nu există nici o tensiune în alianță

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, infirmă temerile exprimate de mai mulţi reprezentanţi ai societăţii că Partidul Socialiştilor şi liderul său informal, preşedintele Igor Dodon, ar prelua controlul asupra mai multor instituţii, inclusiv SIS şi CNA.

Trebuie să vă asigur că atît timp cît sînt eu prin preajmă, derapajele care s-au produs, cu tot felul de ”plahotniuci”, nu se vor mai produce în ţara asta. Dacă crede cineva că poate prelua, pe exemplul lui Plahotniuc, instituţiile statului, le poate captura sau le poate partaja politic, greşeşte. Vă asigur că şi eu, şi Maia Sandu, vom veghea foarte atent ca aceste lucruri să nu se producă. Deocamdată, nu avem motive să credem că se întîmplă. Cel puţin la suprafaţă, nu se vede nimic. În momentul în care vom sesiza un asemenea comportament, va fi făcut public fără nicio ezitare”, a declarat Andrei Năstase, într-un interviu pentru Radio Chişinău.


În ceea ce priveşte relaţiile din cadrul Blocului ACUM, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr a declarat că nu există tensiuni, ”pentru că sîntem preocupaţi să luăm măsuri pentru oameni şi nu ne permitem să pierdem vremea cu certuri în familie”, după cum a precizat Andrei Năstase.

Referitor la propunerea socialiştilor de a semna un acord de colaborare cu Blocul ACUM şi de a scoate din dezbaterile publice subiectele de geopolitică, Andrei Năstase a declarat că priorităţile actualei guvernări sînt combaterea corupţiei şi reclădirea statului de drept.

Ceea ce ne preocupă pe noi este altceva decît geopolitica. Priorităţile actualei guvernări, şi vorbesc întîi de toate de Blocul ACUM, transcend graniţele dintre opiniile opuse ale forţelor care fac parte din această majoritate, formată din Blocul ACUM şi PSRM, asta însemnînd combaterea corupţiei, reclădirea statului de drept, instaurarea plenară a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale oamenilor, iar toate astea nu ţin de geopolitică. (…) În ce priveşte Platforma Demnitate şi Adevăr şi întreg Blocul ACUM, noi rămînem ancoraţi pe dimensiunea pro-europeană, este foarte clar că ne dorim un parteneriat strategic cu Romînia şi ne dorim să-l dezvoltăm, dar nu strigînd pe la colţuri, nu prin retorică, o să-l dezvoltăm prin fapte concrete”, a declarat Andrei Năstase.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load