Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Năstase promite să-și dea demisia din funcția de șef al statului, în cazul în care...

26 oct. 2020,, 13:06   Politică
8168 19

Candidatul Platformei DA la prezidențiale, Andrei Năstase, promite să-și dea demisia din funcția de șef al statului, în cazul în care va fi ales, dacă nu-și respectă 5 angajamente pe care și le-a asumat pentru primul an de mandat.

Este vorba despre introducerea venitului minim pentru fiecare cetățean, prin modificarea Constituției, astfel încît pensia și salariul minim să nu fie mai mici decît minimul de existență, înăsprirea sancțiunilor pentru corupție cu închisoare de pînă la 25 de ani și eliminarea din sistem a procurorilor și judecătorilor corupți. Candidatul s-a referit și la domeniile educație și sănătate, pentru care a promis finanțări de cîte cel puțin 7 la sută din PIB, pe o perioadă de cel puțin 10 ani. Andrei Năstase a mai promis înființarea unei comisii de control care să monitorizeze prețurile maxime la produsele din coșul de consum.

„În cazul în care cele cinci angajamente nu vor fi duse la îndeplinire, implementate și complet funcționale în primul an de mandat, înțeleg să părăsesc prin demisie funcția de președinte al Republicii Moldova, avînd responsabilitatea politică față de așteptările tuturor celor care vor crede în mine”, a declarat candidatul Platformei DA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?