Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Năstase: "Partidul Democrat a luat o decizie înțeleaptă. Noi lucrăm cu primarii lui" (VIDEO)

26 oct. 2020,, 13:30   Politică
6907 0

Partidul Democrat din Moldova a luat o decizie înțeleaptă să nu-și îndemne susținătorii să voteze pentru un candidat sau altul la viitoarele alegeri prezidențiale, dar să procedeze așa cum consideră ei corect și necesar.

Declarația a fost făcută de deputatul fracțiunii "Platforma DA", Vasile Năstase, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune REN Moldova, transmite Noi.md.

"Este o decizie bună și înțeleaptă a conducerii Partidului Democrat, pentru că dacă ar fi îndemnat oamenii să voteze pentru un oarecare dintre candidați, atunci alți candidați s-ar uni împotriva lor", a menționat el.

Explicînd de ce consideră că această decizie a PDM este una înțeleaptă și normală, Vasile Năstase a spus că în regiuni există cazuri cînd reprezentanții PDM din teritoriu îl susțin pe Dodon.


"Să presupunem că acest lucru se întîmplă în principal în nordul țării. În același timp, există raioane care sînt aproape de electoratul de dreapta, Platforma DA și PAS, dar există un procent mic care susțin și alți candidați din blocul de dreapta. Nu cred că primarii PDM îl va susține pe Usatîi și nu cred că ei o vor susține, să zicem pe Violeta Ivanov din partea Partidului Șor. La nord, democrații îl susțin mai mult pe Dodon, iar în centru ei susțin mai mult Platforma DA, precum și PAS. Lucrăm cu democrații. Să presupunem că există un sat în care primarul este din partea Partidului Democrat. Noi lucrăm acolo. Ne întîlnim și cu primarul. Ei sînt oameni buni, normali. Nu avem o astfel de statistică pe care ei susțin mai mult, chiar dacă susțin, atunci nu o vor face în mod deschis, nu vor merge de exemplu la mitinguri. Dar există mulți primari care ne susțin", a declarat deputatul din partea fracțiunii "Platforma DA".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?