X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Năstase: Nu vreau să fiu un președinte „tras de ațișoară din Est sau din Vest”

30 oct. 2020,, 10:38   Politică
3670 6

Prea multă dependență a avut R.Moldova de deciziile din afară și de finanțările din afară, se arată convins liderul Platformei DA, Andrei Năstase, citat de Noi.md.

Politicianul spune că nu a mizat niciodată pe susținerea din partea unor sau altor forțe externe, și nici nu își dorește să ajungă un președinte sub „tutela” celor din Est sau din Vest.

„Probabil am fost cel care nu prea am înțeles acest lucru de la bun început și asta probabil mă costă, nu știu. Indiferent dacă se poate sau nu ajunge sus fără «crîșă», cum spuneți dvs., nu voi renunța nici la principiile mele, nici la aspirațiile mele care coincid cu ale poporului din care fac parte. Nu mă bat și nu zbat să ajung președinte cu orice preț. Să ajungi un președinte vulnerabil? Pentru ce? Pentru ce aș ajunge un președinte care să fie tras de o ațișoară din Est sau din Vest?Nu vreau!”, a explicat Năstase la emisiunea Puterea a patra.

Liderul Platformei DA a explicat cum, în viziunea lui, trebuie să fie construite relațiile cu partenerii externi ai R.Moldova, criticînd dependența excesivă față de deciziile și finanțările din afară.

„Mă bat ca în fruntea statului să vină un om independent, credibil, onest, integru, profesionist. Un om care să aibă respectul și să reprezinte țara în picioare și în Est, și în Vest. Un om care să stabilească niște relații strînse cu vecinii. Să întărească parteneriatul cu România, cu SUA, să dezvolte Acordul de asociere cu UE, să avem relații reciproc avantajoase cu Rusia, din punct de vedere economic, social, pentru că avem acolo o diasporă numeroasă. Așa văd eu lucrurile, dar să depindem de unii sau de alții - nu vreau. Prea multă dependență a avut R.Moldova de deciziile din afară și de finanțările din afară”, a concluzionat Andrei Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?