Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Năstase nu va mai candida la alegerile prezidențiale - declaraţie

4 noi. 2019,, 08:10   Politică
5842 2

Andrei Năstase, cel mai probabil, nu va mai candida la următoarele alegeri prezidențiale, așa cum se specula în spațiul public.

Înfrîngerea lui înseamnă un pas înapoi pe scena politică și scor mai mic pentru Partidul Platforma Demnitate și Adevăr. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei ediții speciale la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Politologul Boris Șapovalov consideră că Andrei Năstase va reveni la Ministerul de Interne pentru a-și continua mandatul acolo. Totodată, el consideră că Andrei Năstase, cel mai probabil, deja nu va mai candida la următoarele alegeri prezidențiale, așa cum se specula în spațiul public. Înfrîngerea lui în cel de-al doilea tur al alegerilor locale din municipiul Chișinău constituie un pas înapoi pentru politician.

Comentatorul politic Victor Stepaniuc spune că își dorește ca alianța de guvernare să se păstreze pentru că țara are nevoie de această coaliție. „În general, țara are nevoie de stabilitate, de rezultate. Deja și cei de stînga, și cei de dreapta nu au nevoie de discuții geopolitice, trebuie să construiască, elementar, asemenea condiții în țară pentru ca noi să putem trăi. Dacă Ion Ceban este mai bun în această funcție, lasă să conducă, dar Guvernul trebuie să ofere rezultatele proprii”, a declarat comentatorul. În opinia lui, Andrei Năstase trebuie să-și recunoască înfrîngerea, să accepte și să se învețe să lucreze în comun.

Deputatul socialist Gaik Vartanean menționează că rezultatul obținut de Ion Ceban arată că chișinăuienii au obosit de negativism, de votul împotriva cuiva. În opinia lui, timp de un an situația s-a schimbat și oamenii s-au săturat de geopolitică, de sperietori. Politicianul spune că este evident că odată cu victoria obținută de Ion Ceban în Chișinău, socialiștii își întăresc pozițiile și că blocul ACUM trebuie să țină cont mai mult de părerea PSRM. „În ceea ce-l privește pe Andrei Năstase, din păcate, el nu a avut simț sau experiență politică pentru a-și reorienta poziția comparativ cu anul trecut. El pînă acum se află pe baricade, el pînă acum nu a înțeles că ajungînd în funcția de ministru, el a devenit un funcționar simplu, el nu mai este opoziționist și el trebuie să reformeze de urgență ministerul”, a declarat Gaik Vartanean.


Potrivit socialistului, teoretic, consilierii PSRM și consilierii PAS pot forma o majoritate în CMC fără consilierii PPDA, însă acest lucru nu ar fi corect și s-ar răsfrînge asupra întregii coaliții de guvernare.

După scrutinul de ieri, 3 noiembrie, socialistul Ion Ceban a cîștigat funcția de primar al municipiului Chișinău cu voturile a 52,39% de alegători. Andrei Năstase a pierdut cu 47,61% din sufragii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?