Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Năstase: Nu sînt obligat să dau socoteală în fața nimănui

23 noi. 2019,, 12:13   Politică
6516 2

Într-un interviu pentru „Europa Liberă”, Andrei Năstase a discutat despre demisia Guvernului și viitorul Moldovei.

Năstase a vorbit despre decizia de a forma două facțiuni în Consiliul Municipal, relatează point.md cu referire la moldova.europalibera.org.

„Eu cred că am obișnuit oamenii și nu trebuie să dau socoteală în fața absolut a nimănui. Eu am militat în permanență pentru unitatea forțelor pro-europene, pentru unitatea forțelor democratice, naționale și în cadrul parlamentului am insistat pe rămînerea cu un singur grup, cu o singură fracțiune a Blocului ACUM. Din păcate, colegii noștri de la PAS au considerat că trebuie să facă o fracțiune separată și atunci bineînțeles că ne-am conformat, pentru că nu exista altă soluție”, a subliniat liderul Partidului „Demnitate și Adevăr”.

Cu toate acestea, a subliniat că acest lucru nu înseamnă apariția unei fisuri în bloc.

„La Chișinău am făcut promisiuni, în cadrul alegerilor, că vom rămîne uniți, că nu vom face niciun fel de alianțe, niciun fel de coaliții politice cu socialiștii. La fel și în Consiliul municipal colegii noștri de la PAS au ales să-și facă o fracțiune separată. Respect decizia lor.


Noi, cei de la Platforma DA am considerat în permanență că unitatea ne poate oferi mai multe oportunități pentru a crește mai mult și mai mult, dar cu de-a sila nu poți să faci nimic. Acolo, în stradă, ne-am călit, acolo printre oameni am crescut și voința, determinarea pe care le-am însușit de-a lungul timpului ne sînt specifice și de acum încolo”, a subliniat Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?