X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Năstase: Nu putem admite repetarea scenariului din Belarus și ”7 aprilie 2009”

9 sep. 2020,, 10:44   Politică
2294 2

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase a venit astăzi cu un apel la responsabilitate adresat clasei politice, în vederea neadmiterii în Moldova a experienței Belarusului sau repetării scenariului 7 aprilie 2009.

Apelul a fost lansat în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.

"Fac apel la responsabilitate și necesitatea acționarii în prevenire și neadmitere a experienței Belarus, dar mai cu seamă a celei din 7 aprilie 2009. Spun asta și în calitatea mea de organizator al multiplelor proteste de nivel național păstrate, în albia non-violenței și a tuturor coordonatelor pașnice și democratice. De responsabilitatea de astăzi a fiecăruia dintre noi, depinde succesul de mîine al nostru, al tuturor", a declarat Năstase.

Liderul platformei DA și-a exprimat regretul că între simpatizanții partidelor proeuropene s-au iscat conflicte.

"Din păcate și astăzi, societatea noastră rămîne divizată. Un război crîncen se dă pe rețelele de socializare între simpatizanții partidelor proeuropene și naționale, alimentat și de hoardele de troli deghizați în susținători ai partidelor democratice. În timpul colectării semnăturilor unii concurenți electorali lansează zvonuri, distribuie minciuni și injective, calomnii. Oameni buni, opriți-vă. Aceste reglări de conturi trebuie să înceteze imediat din partea tuturor", se arată în apelul lui Năstase.


Menționăm că liderul PAS, Maia Sandu, a declarat anterior că alegerile din noiembrie vor fi fraudate și deja promite proteste în masă. Recent, ea a mai făcut o serie de declarații, din care reiese că opoziția nu trebuie să recunoască rezultatele alegerilor prezidențiale viitoare în cazul victoriei lui Igor Dodon, deoarece acestea vor fi neapărat falsificate. Analiștii politici sînt de părere că astfel se pregătește terenul pentru o "revoluție colorată" în Moldova, după alegeri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?