Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Năstase: "Niciun ambasador din occident nu-și va permite să dea indicații partidelor din Moldova"

18 iun. 2020,, 16:00   Politică
3180 6

Niciun ambasador din occident nu-și va permite niciodată să dea indicații partidelor noastre interne.

Încrederea în acest sens a fost exprimată de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, într-un interviu acordat portalului Noi.md menționînd că se bazează pe experiența Platformei DA, căreia nu i s-au dat vreodată indicații și care nu ar accepta așa ceva niciodată.

Astfel Andrei Năstase a comentat zvonurile precum că ambasadorul american Derek Hogan dă partidelor moldovenești pro-occidentale indicații clare despre ce și cum să facă.

”Este o manipulare penibilă și un mod rușinos de a-și justifica incompetența de către puterea actuală și presa mercenară. Este absolut clar acest lucru date fiind atribuțiile ambasadelor străine care invocă categoric abținerea de la imixtiuni în politica statelor rezidente! Este o totală aberație insinuarea precum că ambasadorii ar indica șefilor de partide ce și cum să facă”, a declarat liderul Platformei DA.

În același timp, în opinia sa, asta nu înseamnă că nu există întîlniri extrem de utile pentru ambele părți, de informare reciprocă și discuții pe subiecte stringente.


Andrei Năstase a menționat că, spre exemplu, demersurile sale către Statele Unite ale Americii sînt legate de extrădarea lui Plahotniuc.

”Cunoașteți că în august 2019 am fost în Statele Unite și am solicitat instituțiilor de acolo urgentarea identificării și trimiterii acestuia acasă. Același mesaj îl am și în cadrul întrevederilor cu ambasadorul Hogan, mai ales că astăzi, deja în mod oficial, vorbește procuratura despre punerea sub învinuire a lui Plahotniuc pentru furtul miliardului. Evident că discutăm și alte subiecte. La ultima întrevedere am discutat despre efectele crizei sanitare, dar și despre dificultățile actualului guvern dea identifica soluții potrivite pentru diminuarea daunelor pe care criza economică generalizată le face în rîndul cetățenilor și pentru întreg mediul de afaceri. Am parcurs împreună detaliile contextului politic actual, un context care vulnerabilizează cu și mai multă violență întreaga societate din Republica Moldova și am evaluat cu obiectivitate dinamica perioadei care urmează”, a spus în concluzie liderul Platformei DA.

A doua parte a interviului cu Andrei Năstase citiți pe 19.06.2020 în rubrica ”Analitică și Interviuri”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?