Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Năstase: La ședința extraordinară din 12 august vor fi surprize pentru foarte mulți

7 aug. 2019,, 09:40   Politică
19287 6

La una dintre ședințele extraordinare ale Parlamentului, care urmează să fie convocate săptămîna viitoare, procurorul general interimar, Dumitru Robu, ar putea veni pentru a solicita ridicarea imunității unor deputați.

Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, într-o intervenție telefonică pentru o emisiune de la „Sputnik Matinal”.

Ministrul a declarat că membrii coaliției PSRM - „ACUM" au convenit să se convoace în ședințe extraordinare ale Parlamentului, pentru a examina și aproba un șir de proiecte de importanță majoră pentru republica noastră.

Solicitarea de retragere a imunității va fi făcută în dosarul intentat de Procuratură pentru uzurparea puterii în stat, în perioada 7 – 14 iunie 2019, de către fosta guvernare a R. Moldova.

„În mod obligatoriu se va produce acest lucru. Ne-am angajat să ne convocăm în ședințe extraordinare pe 12 sau 13 august și, atenție, vor fi surprize pentru foarte mulți. Ne-am angajat într-un proces de dezoligarhizare a statului”, a declarat Năstase.


Ministrul a amintit că pornirea urmăririi penale pentru uzurparea puterii în stat a fost făcută în baza demersului său înaintat Procuraturii Generale.

„Procurorul general interimar a dispus punerea în acțiune a unei cauze penale pentru uzurparea puterii în stat. Sînt sigur că vom ajunge și la ridicări de imunități, la lucruri care le așteaptă societatea”, a adăugat Năstase.

Exercitarea urmăririi penale pe acest caz va fi efectuată de un grup de urmărire penală, formată din procurori, ofiţeri de urmărire penală şi ofiţeri de investigaţie din diferite subdiviziuni ale organelor de drept.

Potrivit Codului Penal al R. Moldova, acţiunile săvîrşite în scopul uzurpării sau menţinerii forţate a puterii de stat cu încălcarea prevederilor Constituţiei se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 15 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?