X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Năstase își dorește un Guvern proeuropean anticriză

16 feb. 2021,, 08:49   Politică
2538 4

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, spune că desemnarea sa în calitate de candidat la funcția de prim-ministru ar duce la evitarea scenariului învestirii unui Guvern subordonat majorității parlamentare.

Potrivit lui Năstase, formațiunea sa are creată o echipă guvernamentală care ar face față crizei economice și pandemice și ar pregăti terenul pentru organizarea unui scrutin parlamentar anticipat, notează IPN.

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, spune că formațiunea sa este gata să-și asume guvernarea într-un Executiv anticriză.

„E mai bine ca împreună cu președintele țării, cu partidele pro-europene din Parlament să avem un Guvern anticriză care să rezolve problemele stringente ale cetățenilor și să pună bazele unor alegeri libere și corecte ”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Mai mult, Năstase spune că și-a format deja echipa guvernamentală și este gata să conducă un guvern minoritar.

„Platforma DA are un cabinet de miniștri capabil să livreze niște rezultate imediate pentru țară. Ceea ce propunem noi este pentru a nu admite un blocaj constituțional”, a mai spus Andrei Năstase.

Potrivit lui Năstase, decizia Curții Constituționale este una previzibilă, în condițiile existenței unor hotărîri anterioare în acest sens, iar sesizarea repetată a Curții pe aspecte deja cunoscute nu face decît să prelungească criza politică.

„Așteptăm decizia Curții Constituționale care, cel mai probabil, se va baza pe două hotărîri deja existente. Este cît se poate de predictibilă hotărîrea Curții Constituționale. Vrem să vedem cum va proceda președintele în situația în care are această majoritate parlamentară cu propunerea sa de candidat”, a declarat liderul Platformei DA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?