X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Năstase îl numește papagal pe Cebotari

20 sep. 2019,, 07:50   Politică
2872 0

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, crede că democratul Vladimir Cebotari „insinuează” atunci cînd spune că este filat la indicația liderului PPDA.

Năstase a cerut probe la afirmațiile lui Cebotari și a dat asigurări că „poliția politică s-a desființat”.

„Domnul Cebotari confundă ceva, dînsul probabil nu prea a înțeles că Plahotniuc deja nu mai este în țară, că poliția politică s-a desființat, cea care urmărea oamenii pe timpul lui Plahotniuc, intra cu copitele în intimitatea jurnaliștilor, activiștilor civici și altor oameni. Îl asigur pe Cebotari că în R. Moldova, de acum încolo, sînt respectate drepturile prevăzute de Constituție. Insinuările astea nu-i fac față. Trebuie să aducă probe, alfel nu e decît un papagal”, a spus Năstase.

Reacția vine după ce fostul ministru al Justiției, democratul Vladimir Cebotari, a spus că este urmărit „ba de SIS, ba la indicația lui Andrei Năstase”. „Eu văd cum sunt filat, cum vin mașinile la indicațiile unui ministru concret. Ei se schimbă. Câteodată SIS, iar câteodată - la indicația lui Năstase vin diverse persoane, mașini care nu sunt în subordinea MAI”, a spus Cebotari marți seara, la emisiunea „Politica”.

Amintim că anterior Andrei Năstase a anunțat că a expediat procurorului general interimar o scrisoare în care îi solicită inițierea procedurii de ridicare a imunității parlamentare și investigarea lui Cebotari pe cazul furtului miliardului.


Precizăm că joi, pe 19 septembrie, Parlamentul a votat pentru ridicarea imunității lui Vladimir Cebotari. Procuratura Generală a specificat că „are bănuielii rezonabile că deputatul Vladimir Cebotari, în 2013, prin depășirea atribuțiilor de serviciu și în interesul unui grup criminal organizat, a contribuit direct la preluarea controlului asupra Aerportului internațional Chișinău prin inițierea proiectului de parteneriat public-privat pentru concesionarea aeroportului, cu scopul de predare în concesiune a activelor Aeroportului agentului economic creat și afiliat grupului criminal”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?