Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Năstase îi răspunde lui Ghimpu și Chirtoacă cu aceeași monedă

15 feb. 2019,, 15:01   Politică
3923 5

Președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a anunțat că l-a chemat în judecată pe Andrei Năstase.

Asta deoarece cel din urmă nu a răspuns la cererea prealabilă prin care liberalul i-a cerut scuze și dezmințiri publice pentru declarațiile, potrivit cărora Ghimpu ar fi implicat în furtul miliardului, „spălătoria mafiei rusești”.

În același timp, președintele PL, Dorin Chirtoacă, afirmă că a expediat o adresare către Procuratura Generală din Germania, în privința lui Andrei Năstase. În adresare, Chirtoacă spune că acesta ar fi comis, acum 20 de ani, o fraudă la compania „Air Moldova”, care a prejudiciat Republica Moldova cu șapte milioane de euro și cere investigarea acestui caz.

La rîndul său, copreședintele blocului ACUM DA PAS, Andrei Năstase, spune că-i va ataca și el în judecată pe liberalii Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă, pentru că cei doi ar fi participat la uzurparea puterii în stat.

„Îi voi acționa și eu în judecată pe Ghimpu și Chirtoacă, în fața instanțelor libere, pentru participarea continuă și conștientă la uzurparea puterii de stat. Ghimpu și Chirtoacă, această pereche eșuată a politicii, care vreme de zece ani și-a justificat dimensiunea publică, clamînd în mod steril și cu infinită fățărnicie unirea cu România, ca scuză supremă a propriei lor neputințe, sînt astăzi doar niște epave, niște instrumente. Atît unul, cît și celălalt nu știu ce să mai facă ca să mai convingă oamenii (…)”, a comentat Andrei Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?