COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Năstase, despre reținerea lui Stoianoglo: Regimul Plahotniuc 2 nu va trece!

6 oct. 10:11   Politică
1338 2

Un val de critici dure a stîrnit reținerea procurorului general Alexandr Stoianoglo. Liderii de opinie au condamnat modul în care au derulat evenimentele și faptul că au fost încălcate un șir de proceduri.

Unul dintre liderii Platformei DA, Vasile Năstase, a scris pe rețelele de socializare că "dezmățul trebuie să înceteze imediat! Regimul Plahotniuc 2 nu va trece!".

Politicianul Mark Tkakiuk a calificat evenimentele de la Procuratura Generală drept "lovitură de stat", transmite Noi.md.

Fostul judecător la CEDO Stanislav Pavlovschi a publicat pe rețelele de socializare articolul 166 din Codul de procedură penală, în care este descris în ce condiții o persoană poate fi reținută. Expertul în justiție le-a sugerat cetățenilor Republicii Moldova să învețe acest articol, pentru că "de acum înainte mulți vor avea nevoie să cunoască aceste prevederi", sugerînd că în orice moment, un cetățean poate fi reținut la comandă.

Alexei Tulbure, fost ambasador la ONU și Consiliul Europei, a scris pe pagina sa de Facebook: "Noapte bună, Moldova. Asta nu e stat de drept. E o revenire la practicile lui Plahotniuc. Omul poate avea viziuni diferite de cele ale guvernării, poate comite greșeli multe și grave, însă pentru asta într-un stat de drept la om nu vin mascații. Justiția nu poate arăta așa".


Politologul Dionis Cenușă se întreabă, dacă așa se fac reformele în justiție?

"SIS și PA - joacă jocuri politice. Cu ce treabă a fost reținut Stoianoglo?

Adică, același Platon nu a fost reținut, iar Stoianoglo - da?

Multe, multe lucruri de povestit partenerilor externi.

Pînă atunci, vreau să văd dacă vor fi reacții de la societatea civilă, Delegația UE și Ambasada SUA", a mai scris Cenușă.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X