Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Năstase, despre relația cu Sandu și despre blocul ACUM

24 noi. 2020,, 08:20   Politică
9941 1

Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr susține că lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sadu, și-a asumat în campania electorală mai multe angajamente susținute de către Platforma DA.

În acest sens, politicianul așteaptă ca Maia Sandu să-și intre în drepturile de președintă pentru a realiza cele promise. Totodată, întrebat în ce fel de relații se află cu Maia Sandu, liderul Platformei DA face trimitere la o relație „corectă”, transmite IPN.

„Am felicitat-o pe doamna Sandu, am avut un schimb de păreri, aștept să se producă toate procedurile, inclusiv la Curtea Condițională. Am văzut că în ultima perioadă de timp, în campania electorală, a preluat o serie din angajamentele pe care le-am făcut oamenilor. Aștept și hotărîrea Parlamentului cu privire la statutul de captivitate a statului să fie pusă în aplicare, dar și o serie de angajamente pe care le-am făcut oamenilor să fie duse la bun sfîrșit. Situația prin care trece Republica Moldova nu ne permite luxul să stăm pe tușă, mai ales unui președinte ales cu un suport atît de popular și atît de important”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

De asemenea, în contextul discuțiilor despre declanșarea unor alegeri parlamentare anticipate și reuniunea Blocului ACUM, Andrei Năstase afirmă că este unul dintre oamenii care a optat pentru crearea blocului respectiv.

„Am fost inițiatorul blocului ACUM și am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru ca blocul să reziste în timp Eu cred că în momentul de față fiecare dintre părțile noastre trebuie să se regăsească, altele să se reinventeze. Platforma DA în momentul de față este pe o linie de reinventare, să spun așa, și bineînțeles că toate deciziile rămîn la discreția forurilor statutare”, a adăugat liderul Platformei DA.


Cît despre alegerile parlamentare anticipate, politicianul declară că formațiunea pe care o conduce este gata pentru un astfel de scrutin.

„Este prematur să discutăm despre aceste lucruri avînd în vedere că nici nu sînt declanșate și nici nu avem prea multe perspective cu alegerile anticipate. Cert este că Platforma Demnitate și Adevăr este pregătită pentru alegerile anticipate și ni le dorim pentru că ceea ce reprezintă astăzi Parlamentul nu este voință liber exprimată de cetățeni”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?