X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Năstase, despre distrugerea pliantelor electorale: "A fost o pierdere enormă"

23 oct. 2019,, 11:00   Politică
3104 6

Pliantele electorale ale lui Andrei Năstase, pe care a fost imprimată imaginea cu monumentului lui Ștefan Cel Mare și care au fost distruse în urma unei decizii judecătorești, au costat peste 60 de mii de lei.

Andrei Năstase afirmă că suma este mare pentru Blocul ACUM.

„Au costat nu mai puțin de 60 de mii de lei. A fost o pierdere enormă”, a spus Năstase la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Politicianul spune că era plecat din țară în momentul în care s-a decis tipărirea acelor pliante, altfel nu ar fi admis încălcarea legislației electorale: „Nu vreau să mă scuz. Eu mi-am asumat chestia asta și am spus că le retrag imediat, chiar dacă ne-au costat foarte mult. Un tînăr, un voluntar, pentru că chiar nu este plătit, a considerat pe ultima sută de metri să pună fotografia mea, care nici mie nu-mi place și să pună și o imagine ștearsă a monumentului lui Ștefan cel Mare”.

Andrei Năstase consideră că decizia judecătorilor care l-au penalizat arată că lucrurile se schimbă: „Justiția în cazul lui Ceban a spus una, iar în cazul meu a spus altceva. Asta a confirmat o dată în plus că în Moldova lucrurile se schimbă, încet dar sigur. Iată că un ministru de Interne degrevat este sancționat de instanța de judecată. V-ați închipuit pe timpul lui Plahotniuc să se fi întîmplat așa ceva? Mă țin departe de justiție și accept orice verdict”.


După alegeri, Năstase își dorește ca autoritățile competente să verifice corectitudinea declarațiilor făcute de partide în rapoartele financiare depuse la Comisia Electorală Centrală în timpul campaniei electorale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?