Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Năstase, despre contractul cu Gazprom: "La negocieri trebuia să meargă Maia Sandu"

20 sep. 2022,, 16:26   Politică
3544 0

Președintele fondator al Platformei DA, Andrei Năstase, susține că afirmațiile președintelui Maia Sandu precum că nu a mers să negocieze prețul la gaz pentru că i s-a cerut să-și vîndă țara - sînt neîntemeiate.

Politicianul afirmă că ține de responsabilitatea șefului statului să caute soluții la problemele care afectează cetățenii, iar negocierea unui preț mai bun la gaz este o prioritate pentru guvernare. Din acest considerent, Năstase consideră că la negocierile cu Gazprom privind livrarea gazelor naturale trebuia să meargă Maia Sandu, și nu Andrei Spînu.

"A pus-o cineva să vîndă rușilor o bucată de țară? Și atunci de ce a aruncat în piață inepția asta? Cît de ușor îi păcălești pe oameni

Cînd vine un președine și spune: dle, nu mă duc încolo, pentru că eu nu veau să vînd o bucată de țară, pe mine mă ofensezi ca cetățean, acreditează ideea că dacă intri cu ei în negocieri trebuie să-ți vinzi țara. Nu, nu e obligatoriu să-ți vinzi țara, dar este obligatoriu ca tu să încerci, ca președinte ai responsabilitatea încercării.

Eu așteptam de la președinta Maia Sandu, de la șeful Guvernului să găsească soluții pentru țară, să le caute oriunde. Cînd s-a negociat contractul, eu așteptam nu Spînu să fie trimis acolo, dar Maia Sandu, șefa guvernului și să se întoarcă înapoi cu niște rezultate mai bune decît le-a adus Spînu. Dacă nu le aducea, ea trebuie să vină și să spună: "Oameni buni, eu, Maia Sandu, cea pentru care v-ați dat votul, m-am dus și am încercat dar uite ce mi s-a cerut".


În 2019, cînd Maia Sandu dorea să ajungă premier, nu a fost o problemă să se întîlnească cu Kozak chiar în biroul lui Dodon doar ca să devină premier, dar iată cînd e vorba să te duci pentru țară să te întîlnești cu Kozak, Miler - să obții pentru oameni un preț mai bun la energie, la gaze, e o problemă", a declarat Năstase în cadrul emisiunii "Puterea a patra".

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?