Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Năstase, despre concursul pentru funcția de procuror general

6 noi. 2019,, 09:14   Politică
4157 8

Andrei Năstase a declara că concursul pentru funcția de procuror general „l-a lovit destul de dur” în această campania electorală.

El spune că în urma competiției, unde au fost selectați patru candidați la funcția de procuror general, mai multe persoane ar fi refuzat să meargă la alegeri.

„Ceea ce știu eu este că acest concurs m-a lovit destul de dur, în această campanie, pentru că eu am ținut foarte mult la reformarea justiției, la reformarea transparenței justiției. Am cerut imediat să se facă publice acele interviuri… dar nu a mai contat. Oamenii au fost supărați pe modul în care s-au desfășurat anumite lucruri. Aici a existat și o stare de spirit care a fost creată de niște analiști politici. Eu nu am participat la acele concursuri. Eu m-am ținut cît se poate de departe de procuratură, de justiție și tot mie mi s-au întors în acestă campanie”, a spus Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Politicianul a mai precizat că „așteaptă cu nerăbdare” să fie publicat punctajul acumulat pentru fiecare candidat.

În cadrul emisiunii, Năstase a mai fost întrebat și dacă crede că viitorul procuror general ar putea fi controlat de socialiști.


„În toată această campanie domnul Ceban chiar a îndrăznit să spună că: „El e sub controlul meu”… iată că nu s-a adeverit. Domnul Robu a inițiat niște procese penale pe care le-a închis Harunjen sau Igor Popa”, a răspuns Năstase.

Amintim că o comisie specială, creată de Ministerul Justiției, a selectat patru candidați din 16 admiși la concurs, pe care îi va propune Consiliului Superior al Procurorilor pentru desemnarea procurorului general.

Pentru șefia Procuraturii Generale luptă Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandru Stoianoglo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?