Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Năstase dă de înțeles că decizia CC privind creditul rusesc ar fi fost influențată politic

23 apr. 2020,, 22:38   Politică
5115

Decizia de astăzi a Curții Constituționale privind suspendarea Acordului de împrumut de la ruși ar fi fost influențată politic.

Cel puțin aceasta a a transmis Andrei Năstase, liderul PPDA, la emisiunea Puterea a 4-a de la postul de televiziune Național 4, transmiteTelegraph.md.

”Am făcut tot posibilul ca acest acord sa nu treacă”, a spus Andrei Năstase, după ce Curtea Constituțională a decis în această seară suspendarea acordului ce a fost ratificat astăzi de către majoritatea parlamentară.

În opinia liderului PPDA, cea mai mare problemă din Acordul cu rușii ar fi fost pct.7.2., în privința căruia și majoritatea parlamentară a solicitat o notă juridică de la Ministerul Justiției.

În scenariul de influențare a deciziei CC, dezvăluit de către Andrei Năstase, ar putea intra și schimbarea conducerii Înaltei Curți.


Astăzi, înainte să adopte decizie privind suspendarea Acordului de împrumut de la Federația Rusă, la solicitarea judecătorilor puși în funcție de fosta guvernare ACUM, Curtea Constituțională s-a ales cu o nouă conducere, în persoana judecătoarei Domnica Manole, aceasta fiind afiliată PPDA, ex-candidată din partea Platformei DA la alegerile parlamentare din februarie 2019.

După desemnarea Domnicăi Manole în fruntea CC, la doar cîteva minute, Înalta Curte a anunțat și despre suspendarea tuturor procedurilor legale cu privire la intrarea în vigoare a Acordul de împrumut ce a fost semnat de către Republica Moldova și Federația Rusă.

Menționăm că Federația Rusă s-a arătat dispusă să acorde Republicii Moldova un împrumut în sumă de 200 de milioane de EURO, în 2 tranșe și pe un termen de 10 ani. Împrumutul urma să fie acordat fără careva condiții politice sau fiscale, iar banii puteau fi direcționați de către Guvernul de la Chișinău pentru domeniile stringente.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав