X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Năstase: Consiliul Superior al Procurorilor s-a acoperit încă o dată de rușine

9 iul. 2019,, 13:40   Politică
3708 1

Andrei Năstase, ministrul Afacerilor de Interne, a venit cu o reacție la comunicatul de presă al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), după ce ședința care ar fi fost planificată azi, nu a mai avut loc.

„Comunicatul de astăzi al CSP reprezintă cîntecul de lebădă al ultimului bastion al regimului autoritar și oligarhic al lui Plahotniuc. Faptul că tocmai CSP face trimitere în comunicat la independența justiției este cel puțin o glumă proastă, ba chiar o dovadă de cinism pur. Vreau să fiu foarte categoric: aici nu este vorba de mine, ci de cetățenii Republicii Moldova, care merită mai mult decît o Procuratură aservită unui dictator fugar care își face acum veacul prin hoteluri de lux”, a comentat Năstase.

„(…) Astăzi CSP s-a mai acoperit încă o dată de rușine, dar vreau să îi asigur pe toți că nu vom renunța la lupta noastră de a scoate Moldova cu totul din captivitate”, a mai spus ministrul.

Ieri, Andrei Năstase a anunțat pe pagina lui de Facebook că azi CSP ar urma să se întrunească în ședință pentru a examina inclusiv pornirea urmăririi penale pe numele procurorului general Eduard Harunjen.

Azi-dimineață însă, într-un comunicat, membrii Consiliului Superior al Procurorilor au infirmat anunțul făcut de Andrei Năstase precum că azi, la ora 10:00, ar urma să aibă loc ședința CSP. „Venim cu precizarea că pentru data de 09.07.2019 nu a fost preconizată și nici convocată o ședință în plen”, au spus aceștia în comunicat.


Ulterior, ministra Justiției Olesea Stamate a spus că, cel mai probabil, ședința va fi convocată mîine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?