X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Năstase condamnă retorica impertinentă a lui Ilan Șor

7 aug. 2020,, 16:51   Politică
4865 1

Platforma Demnitate și Adevăr condamnă retorica impertinentă la adresa Șefului Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko.

O declarație în acest sens a fost făcută de liderul platformei DA, Andrei Năstase.

"Platforma DA condamnă retorica impertinentă a lui Ilan Șor, condamnat în prima instanță la 7,6 ani pentru furtul a 5 mlr. de lei din sistemul bancar moldovenesc, exprimată prin interpuși la adresa șefului delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, de către susținătorii lui Ilan Șor. Platforma DA susține poziția Excelenței sale, Dlui Ambasador Peter Michalko, care de repetate ori a menționat că mușamalizarea acestui proces, este un test de credibilitate al instituțiilor statului atît în fața cetățenilor RM, cît și a partenerilor noștri strategici. Platforma DA nu califică declarațiile ambasadorului pe marginea acestui subiect drept amestec în treburile interne ale Republicii Moldova din moment ce banii furați din rezerva Băncii Naționale au fost oferiți Republicii Moldova inclusiv de către Uniunea Europeană pentru susținerea cursului valutar", se arată în declarația politicianului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?