Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Năstase: Astăzi lucrurile ar fi stat altfel dacă nu se lua acea hotărîre

16 ian. 2020,, 09:55   Politică
5910 2

Angajarea răspunderii Guvernului Sandu pe Legea cu privire la Procuratură, care a stat la baza demiterii cabinetului, putea fi evitată.

O spune liderul PPDA și fost ministru de Interne Andrei Năstase. La emisiunea „Politica” Năstase a spus că astăzi „lucrurile ar fi stat altfel” dacă nu se lua acea decizie, notează Noi.md cu referire la agora.md.

„Se putea de evitat, cel puțin pentru o perioadă. Dacă mai rămîneam două luni de zile, lucruri stăteau altfel. Am fi avut cel puțin 14 președinți de raion. Totul era ca și decis. Eu nu aș vrea să mă întorc înapoi. Am fost ministru în acel Guvern, am votat acea decizie, dar eu m-am ținut de întreg. Va trece această isterie, iar apoi noi vom judeca la rece și oamenii o să ne judece. Să ne asumăm eșecul”, crede Năstase.

Întrebat dacă Maia Sandu a greșit cînd și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură, Năstase a evitat un răspund direct.

„Eu îmi asum unde am greșit eu. Presa de la noi vrea senzație: ce va spune Năstase despre Sandu sau Sandu despre Năstase. Să analizăm la rece, viața nu se termină după Plahotniuc. Eu trebuie să recunosc că viața nu se termină nici după ce am pierdut Chișinăul. Oamenii trebuie să înțeleagă că lumea nu moare după alegeri”, a conchis Năstase.


Guvernul Sandu și-a angajat răspunderea prin votarea unor modificări la legea Procuraturii. Conform reglementărilor, premierul urma să propună Consiliului Superior al Procurorilor doi candidați la funcția de procuror general. Pe 12 noiembrie, Guvernul Sandu a căzut, cu voturile PSRM și PDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?