Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Năstase anunță primele măsuri după evacuarea forțată a protestatarilor

29 aug. 2018,, 09:34   Politică
6205 6

După ce au fost luaţi pe sus de poliţişti din fața monumentului lui Ștefan Cel Mare și Sfînt, în dimineaţa zilei de 27 august, liderul Platformei DA, Andrei Năstase spune că pregătește o plîngere penală împotriva acestora.

Totodată, Năstase s-a arătat dispus să ofere ajutor persoanelor care au fost evacuate forţat din centrul capitalei.

„Echipa noastră de juriști în momentul de faţă pregăteşte un dosar întreg care va sta la baza declanșării plîngerilor penale împotriva abuzurilor. O parte dintre aceste materiale vor ajunge pe masa judecătorilor de la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, iar în întregime vor constitui un rechizitoriu împotriva călăilor regimului mafiot”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Amintim că în dimineața zilei de 27 august, mai mulți protestatari, care au rămas peste noapte în scuarul monumentului lui Ștefan ce Mare și Sfînt pentru a protesta, au fost evacuați în forță de către polițiști, pentru a pregăti scuarul pentru ceremonia de depunere a florilor.

Potrivit manifestanților, la ora 6 dimineața, poliția a prezentat un ordin al primarului interimar Ruslan Codreanu, care a cerut întreruperea manifestației pe perioada ceremoniei oficiale. Pentru că protestatarii nu au fost de acord, poliția a intervenit în forță.


De cealaltă parte, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a afirmat că nu a semnat nicio dispoziție în acest sens.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?