Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Năstase cere CSJ să reexamineze cauza privind nulitatea alegerilor

11 iul. 2018,, 17:00   Politică
2869 2

Primarul ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, a depus la Curtea Supremă de Justiție o cerere de revizuire, dat fiind că în dosarul electoral au apărut circumstanțe noi.

Astfel, în cadrul judecării cauzei privind validarea alegerilor locale noi au fost comise multiple încălcări ale procedurii civile, se arată în comunicatul formaţiunii, citat de Noi.md.

„S-a depistat că la judecarea cererii noastre de recuzare a completului Druță, Gafton și Burduh a participat un judecător care nu mai era în drept să dețină calitatea de magistrat, dat fiind atingerea plafonului limită de activitate de 65 de ani. În pofida acestui fapt, judecătoarea Oprea Iuliana activează pînă în prezent și a judecat atît cererea noastră de recuzare, cît și alte cauze. Temeiul dat reprezintă un motiv de revizuire a încheierii prin care a fost respinsă recuzarea celor trei judecători compromiși, avînd în vedere că despre aceasta am aflat ulterior. Mai mult, acest lucru conduce la invalidarea și a încheierii Curții Supreme de Justiție prin care recursul nostru a fost declarat inadmisibil", se mai scrie în comunicat.

În această ordine de idei, liderul PPDA, Andrei Năstase, remarcă faptul că Republica Moldova a fost deja condamnată într-un caz similar la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?