Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Năstase a comentat subiectul sancțiunilor SUA impuse lui Plahotniuc și Șor

27 oct. 2022,, 15:35   Politică
2978 1

„Defilarea "victorioșilor" de la guvernare în spatele unei decizii recente a partenerilor noștri americani are la bază lucrurile făcute la timpul lor!”. Așa comentează fondatorul Platformei DA sancțiunile impuse de SUA oligarhilor și fugarilor Vlad Plahotniuc și Ilan Șor.

„Discret, instituțional și metodic, poți schimba lucrurile în bine. Puțină lume știe că aproape era să nu ajung în ultima zi de înregistrare în cursa electorală pentru funcția de primar al Municipiului Chișinău, din toamna anului 2019, punând pe agenda instituțiilor americane solicitarea de anchetare penală internațională a lui Plahotniuc și Șor, fugiți din țară în Iunie 2019. Aterizasem de la Washington cu doar 2 ore înainte de lansare. Discuțiile de atunci cu FBI, Trezoreria SUA, cu Departamentul de Stat au făcut posibilă ancheta americană încheiată de curând! Foarte bine! Mulțumim, America!

Vouă însă, "victorioșilor" vă spun doar atât! Apucați-vă de treabă pentru că Republica Moldova se scufundă în sărăcie, injustiție și întuneric. Și munciți pentru oameni, nu pentru televiziunile voastre de casă! Oamenii vor un trai decent, nu interminabile și penibile exerciții de PR”, scrie Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, ieri, SUA au introdus sancțiuni împotriva oligarhilor moldoveni, fugiți din țară, Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor.

Sancțiunile prevăd inclusiv faptul că cei doi nu pot intra pe teritoriul Statelor Unite ca și imigranți. Soția lui Ilan Șor este vizată și ea de sancțiune.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?