X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Nagacevschi suspectează că în privința sa sînt utilizate măsuri speciale de investigație

28 apr. 2021,, 14:29   Politică
2794 1

Pe parcursul mandatului său de Ministru al Justiției și mai ales în ultima perioadă, nu o singură dată a avut motive rezonabile de a considera că în privința sa sînt utilizate măsuri speciale de investigație vădit abuzive.

Despre aceasta a anunțat Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi.

”Vă amintesc, unii actori politici cu conexiuni subversive chiar au și adus la cunoștință publică date ce vizează viața mea privată, evident distorsionat, în speranța că voi reacționa prin a confirma sau a nega, ca ei să speculeze în ambele ipoteze în vederea obținerii unor dividende politice ieftine” a scris Nagacesvschi pe pagina sa de Facebook.

Nagacevschi spune că informațiile despre viața sa privată și operarea datelor cu caracter personal reprezintă un abuz de drept și datele sale personale nu pot fi raportate niciunui politician sau conducător de instituție nici măcar sub parafa ,,secret”.

„Am considerat că nu trebuie să reacționez public la abuzurile acelor politicieni iresponsabili și populiști cu conexiuni subversive ce sînt tentați să-mi urmărească viața privată. Observ însă că lucrurile degradează. Se pare, practicile abuzive sînt utilizate aparent la scară largă, inclusiv împotriva procurorilor, iar politicienii mai și cer pe baza unor așa-zise informații obținute prin abuz de drept, să fie eliberați procurori din funcție. Dvs, dragi politicieni vreți să construiți stat de drept sau dictatură? Dacă un membru al Guvernului, un procuror aparent sînt expuși unor practici abuzive, atunci cum ar urma cetățenii noștri să se simtă în siguranță? se întreabă ministrul.


Fadei Nagacesvschi a venit cu un apel către cei ce eventual execută ordine abuzive cu privire la măsuri speciale de investigație, către cei ce eventual dau aceste ordine, cît și către cei ce eventual operează date cu caracter personal în mod abuziv.

„Opriți-vă pînă nu ați discreditat totul în această țară. De altfel vă asigur, cunosc foarte bine cum să colectez informația despre aceste acțiuni și să-mi apăr drepturile fundamentale” a conchis Nagacevschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?