X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Nagacevschi respinge acuzațiile aduse de PAS

20 ian. 2020,, 16:13   Politică
2282 0

Actuala guvernare nu a renunțat la evaluarea procurorilor și își propune ca prioritate revigorarea sistemului procuraturii, a dat asigurări ministrul Justiției Fadei Nagacevschi, după acuzațiile lansate astăzi de președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu și deputatul Sergiu Litvinenco.

Ministrul se arată surprins de poziția PAS-ului, care invocă o tentativă de preluare a controlului politic asupra justiției, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.

„Constat o incoerență de mesaj. Or, pe de o parte se critică dorința de a evalua sistemul pentru curățarea acestuia de judecători corupți, iar pe de altă parte, se invocă că trebuie de curățat și sistemul Procuraturii… Abordarea publică a instrumentului de evaluare, ca fiind o tentativă de preluare a controlului asupra justiției nu are niciun substrat factologic rezonabil. În schimb, mă obligă să-mi pun întrebarea asupra scopului real urmărit de către fosta guvernare care a promovat instrumentul de evaluare al judecătorilor într-o formulă vădit politizată și vădit contrară Constituției RM și standardelor internaționale”, a scris Nagacevschi pe Facebook.

Ministrul neagă interesul politic și amintește că procesul urmează să fie monitorizat de partenerii de dezvoltare, iar Comisia de monitorizare urmează să aibă în componență 5 experți internaționali și 5 experți naționali din afara sistemului politic.

„Îndemn toți actorii politici să se consolideze asupra scopului comun, să promoveze politici în interesul țării și nu în interes îngust de partid”, le-a transmis Nagacevschi reprezentanților PAS.


Președinta PAS Maia Sandu și deputatul Sergiu Litvinenco au adus astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, mai multe acuzații în adresa actualei guvernări. Aceștia și-au arătat nemulțumirea față de prevederile proiectului de lege privind noua evaluare a judecătorilor și au spus că președintele Igor Dodon ar încerca să preia controlul asupra justiției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?