Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Nagacevschi i-a amintit Maiei Sandu că munca forțată se pedepsește penal

4 ian. 2021,, 15:23   Politică
16619 12

Președintele Maia Sandu nu a semnat un decret prezidențial prin care să ia act de demisia a trei miniștri din Guvernul Chicu, așa cum i-a solicitat fostul premier, care a ales să plece de la cîrma Cabinetului de miniștri înainte de învestirea unui nou executiv.

Șeful statului spune, într-o scrisoare expediată lui Ion Chicu pe 31 decembrie 2020, că actualul cadru legal „nu reglementează posibilitatea unui membru al Guvernului aflat în demie să refuze exercitarea atribuțiilor pînă la numirea unui nou Executiv”, transmite ziarulnational.md.

În replică, ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, o amenință pe Maia Sandu cu închisoarea.

Într-o postare pe Facebook, ministrul demisionar face referire la articolul din Codul Muncii despre munca forțată, care prevede pedepse cu închisoare de la 6 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 pînă la 5 ani sau amenzi de pînă la 175 de mii de lei.

Menționăm că premierul Ion Chicu a demisionat pe 23 decembrie 2020 și a anunțat că va exercita funcția numai pînă la 31 decembrie. Pînă atunci, Guvernul a demis mai mulți secretarei de stat, inclusiv de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la Ministerul Justiției.


Odată cu Ion Chicu, din Guvern au plecat și miniștrii Finanțelor, Serghei Pușcuța, al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăvea Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?