X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Nagacevschi, despre revocarea lui Clima de la conducerea Curții de Apel Chișinău

29 mai. 2021,, 16:30   Politică
3699 14

Ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, critică decretul semnat de șefa statului, Maia Sandu, privind revocarea din funcție a președintelui Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima, care a fost numit în această funcție în septembrie 2020 printr-un document semnat de fostul președinte Igor Dodon.

„Nici nu știu, politic parcă ar trebuie să mă bucur de prostia celor de la Președinție care nu fac altceva decât să-și deconspire nimicnicia de dragul PR-ului sau altor scopuri”, a declarat acesta.

În context, Nagacevschi a mai spus că „statul de drept nu are nicio legătură cu revocarea unor decrete de numire a unor persoane în funcție sau cu analiza de către o instituție neutră a legalității și temeiniciei actelor emise de organul de urmărire penală sau instanța de judecată. Parlamentul a gafat de mai multe ori, fapt ce i-a afectat legitimitatea. Avem alegeri anticipate. Avem soluția Curții Constituționale pe cazul revocării Domnicăi Manole, care vorbește clar despre ,,fraudarea Constituției”, atentat la esența Constituției și tentative de reconfigurare a sistemului de checks and balances”.

Vineri, 28 mai, șefa statului, Maia Sandu, a semnat decretul privind revocarea lui Vladislav Clima din funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, numit anterior printr-un decret semnat de fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Vladislav Clima susține că va contesta decretul președintei țării, Maia Sandu, privind revocarea sa de la șefia Curții de Apel Chișinău, așa cum prevede documentul semnat vineri, 28 mai de șefa statului. Clima are la dispoziție 30 de zile să o facă.


Vladislav Clima a fost numit la conducerea Curții de Apel Chișinău pe data de 2 septembrie 2020, prin decretul semnat de Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?