X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Nagacevschi, despre alegerile parlamentare din 2018

18 apr. 2018,, 13:10   Politică
4759 2

Ex-deputatul Vitalie Nagaveschi a fost solicitat de Noi.md să facă o prognoză cu privire la alegerile parlamentare din acest an.

Fostul politician se încrede în rezultatele ultimelor sondaje de opinie, care arată că cele mai multe mandate le vor lua socialiștii, urmați de Partidul Acțiune și Solidaritate, și Partidul Democrat. Totuși, Nagacevschi prognozează că PSRM va deține majoritatea simplă, și nu una constituțională.

În altă ordine de idei, intervievatul afirmă că PD și PAS ar putea fi impuși de circumstanțe să colaboreze în viitorul legislativ. „Vom vedea cum vor conviețui. În cazul în care se va ajunge la o anumită partajare a fotoliilor în Parlament s-ar putea să fie obligați. Totul depinde de modul în care vor fi partajate fotoliile și cum va fi conjunctura politică. La momentul actual, da, s-ar părea că nu poate fi vorba de o astfel de cooperare, dar în anumite circumstanțe s-ar putea să fie obligați”, a comentat el.

Vitalie Nagacevshi nu neagă nici posibilitatea unei coaliții PD-PSRM. „Trebuie luat în considerare vectorul, modul în care abordează problemele geopolitice socialiștii și democrații, care sînt contradictorii. Dacă vor găsi puncte de tangență pe acest segment, atunci s-ar putea să ajungă să colaboreze. De exemplu, niciodată nimeni nu putea să-și închipuie că Iurie Roșca, că PPCD vor ajunge să pledeze pentru integrarea Republicii Moldova în CSI”, a conchis el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?