Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Nagacevschi comentează eliberarea lui Filat

6 feb. 2020,, 08:30   Politică
7568 7

Deși Curtea de Apel Chișinău a susținut încheierea primei instanțe ca fostul premier, Vlad Filat, să rămînă la libertate, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, declară că are, în continuare, suspiciuni la respectiva decizie și spune că „s-au utilizat într-un mod exagerat” normele legale a modului de aplicare a instrumentului compensatoriu și eliberarea condiționată.

„Eu am viziunile mele cu privire la modul de interpretare a legislației în ceea ce privește modul de aplicare a instrumentului compensatoriu și eliberarea condiționată. Mie mi se pare că acolo s-au utilizat într-un mod exagerat aceste două norme legale în cazul domnului Filat”, a declarat Fadei Nagacevschi într-un interviu pentru UNIMEDIA.

De asemenea, oficialul a menționat că din calitatea sa de ministru va evalua toate actele judecătorești pronunțate pe cazul respectiv, deoarece „sînt și alte chestiuni care le cunosc și sînt în proces de examinare”.

Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursurile depuse de Penitenciarului nr.13 și de Administrația Națională a Penitenciarelor, prin care s-a cerut suspendarea hotărârii de eliberare condiționată a lui Vlad Filat. Decizia fiind irevocabilă.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus, pe lângă eliberarea condiționată a ex-premierului Vlad Filat din închisoare, anularea pedepselor complementare, și anume, interdicția de a ocupa funcții publice pe un termen de 5 ani și retragerea Ordinului Republicii, conferit în anul 2013.


Vlad Filat a fost eliberat din pușcărie pe 3 decembrie, după mai bine de 4 ani petrecuți în detenție. Asta după ce, la 15 octombrie 2015, în sala de ședințe a Legislativului, în baza unui autodenunț al lui Ilan Șor, procurorul general de atunci, Corneliu Gurin, a solicitat ridicarea imunității lui Vlad Filat. În urma votului, fostul premier a rămas fără imunitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?